Rendszerengedélyes mérőszekrények bevezetése

Az elosztói engedélyesekkel történt egyeztetés alapján az a döntés született, hogy a 2021. szeptember 1 és október 15. közötti időszakot átmeneti időszaknak tekintjük, vagyis a régi és az új rendszerengedéllyel rendelkező fogyasztásmérő helyek is felszerelhetők, illetve ezen időszakon belül energiaigény is beadható a régi szekrényekkel.

 

A korábban kihirdetett határidők az alábbiak szerint módosulnak:

 

  • 1. A korábbi elvárások szerinti, de érvényes rendszerengedéllyel rendelkező direkt fogyasztásmérő szekrényeket/helyeket, 2021. október 15-ig beadott igénybejelentések esetén még lehet alkalmazni.

  • 2. A 2021. október 16-tól beadott igénybejelentések esetén, már csak az új rendszerengedéllyel rendelkező mérőhelyek kerülhetnek beépítésre.

  • 3. A 2021. október 15-ig elkészült – elosztói engedélyessel egyeztetett és hozzájárulásával ellátott – tervek alapján a régebbi, de érvényes rendszerengedéllyel rendelkező szekrények a terv érvényességéig beépíthetők.

  • 4. 2021 előtt kiadott rendszerengedélyek 2021. október 15-én visszavonásra kerülnek. Az MVM DÉMÁSZ ellátási területére érvényes egyedi direkt mérések kivételt képeznek ez alól.


 

 
 
 

A rendszerengedélyes szekrények palettája teljes, a beadott direkt és indirekt igényekre kiadtuk a rendszerengedélyeket: