Csatlakozói díjak változása

Április 01-vel hatályba léptek a 1/2021. (II.10.) MEKH rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól szóló 10/2016. (XI. 14.) MEKH rendelet módosításáról. és A közcélú villamos hálózatra csatlakozással összefüggésben 2021. április 1-jétől alkalmazandó csatlakozási díjak megállapításáról szóló H441/2021. számú MEKH határozat .

 

Ahhoz, hogy a fenti rendeletet szerint járjunk el az E.ON fejlesztéseket eszközölt, melyek élesítése június 13-án megtörténik.
 

Figyelembe véve az igények feldolgozási idejét 2021.06.05-én 24:00-ig beérkezett igénybejelentések esetében,  garantáltan a jelenlegi folyamat szerint kerül számlázásra a fizetendő díjtétel, és a 32 A-t meghaladó teljesítmény is.
 

Ezen időpontig tudjuk azon szabályt követni, miszerint a legnagyobb rendelkezésre álló teljesítmény után szükséges fizetni.  A fenti dátumot követően beérkezett igények esetében ezt a garanciát már nem tudjuk vállalni.
 

2021.06.14-től a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelően kerülnek számlázásra a díjtételek.
 

A 32 A-t csatlakozási pontonként tudjuk figyelembe venni azaz a nappali, a vezérlet és a idényjellegű áramkörre vonatkozó összes teljesítmény lehet 32 A, és felette minden A után fizetni szükséges.

 

A csatlakozási díjjal kapcsolatos tudnivalókat a csatolt melléklet tartalmazza, piros háttérrel kiemelve a változásokat.