Ellenőrizd, zöld-e a jelzőlámpa!

Ellenőrizd, hogy a státusz jelző lámpa zölden világít-e a töltéshez kiválasztott töltőpontnál!  Amennyiben a csatlakozó feletti fényjelzés pirosan, vagy nem világít, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a 06 80 / 200 879 telefonszámon!

Csatlakoztasd a töltőkábelt!

Csatlakoztasd saját vagy a töltőberendezés töltőkábelét a leállított és parkolóállásban lévő autódhoz. 

Indítsd el az applikációt!

Indíts el az app-ot és válaszd ki az app-ban a megfelelő töltőoszlopot az azon található sorszám alapján, majd a használni kívánt töltőpontot az egyedi azonosítója alapján.

Jelezd meddig használod a töltőpontot!

Jelezd az app-ban a következő felhasználónak, hogy várhatóan meddig használod a kiválasztott töltőpontot!

Indítsd el a töltést!

A kiválasztott töltőponton indítsd el a töltést az applikáció segítségével!

A töltést alatt ne húzd ki a töltőkábelt!

 A csatlakozó feletti zöld jelzőfény kék színre vált, ezzel jelezve a töltés indulását. A töltés alatt a jelzőfény folyamatosan kéken világít és a töltőkábelt a töltőberendezés lezárja. A töltés ideje alatt ne húzd ki a töltőkábelt a töltőberendezésből!

Kövesd nyomon a töltés folyamatát!

Az applikációban nyomon követheted a töltési időt és a leadott energiát. A töltés leállítása az applikáción keresztül a „Leállítás” gomb megnyomásával történik. 

Leállíthatod a töltést!

A töltés befejezése után húzd ki a töltőkábelt a gépjárműből. Amennyiben a berendezés szerelt töltőkábellel rendelkezik, helyezd vissza azt a berendezésen lévő csatlakozóba. Amennyiben saját töltőkábelt használtál a töltéshez, ne felejtsd el azt magaddal vinni. 

Hagyd el a parkolóhelyet!

Kérjük, hagyd el a parkolóhelyet, hogy más villanyautós számára is rendelkezésre álljon!

 
 
 
 
 
 

Applikáció használattal kapcsolatos kérdések

Kérjük, indítsd újra a telefonod, majd ezt követően az applikációt, illetve ellenőrizd, hogy van-e elérhető frissítés az app-hoz.

Ellenőrizd a spam/kéretlen üzenetek mappában. Ha nem találod ott sem, akkor használd a jelszóemlékeztetőt. Ha a probléma ezután is fennáll, akkor keresd ügyfélszolgálatunkat a 06 80 / 200 879-es telefonszámon.

Igen, más szolgáltatók töltőit is látod, de pontos információt a töltőkkel kapcsolatban csak az E.ON-os töltőkről tudunk biztosítani, és a töltés indítása is csak E.ON-os töltőre lehetséges.

Töltőpont típusa és darabszáma, szabad töltőpontok, pontos cím, ár és útvonalterv.

Igen, ehhez használd az applikáció szűrő beállításait is, valamint a jobb felső sarokban található kereső funkciót.

A profil oldal „Töltési előzmények” menüpontban.

Azt jelenti, hogy az általad kiválasztott töltőn már tölt egy felhasználó és Ő a képernyőn látható idő alatt fejezi be várhatóan a töltést. A felhasználó által megadott foglaltsági információ tájékoztató jellegű.

Igen, az E.ON által üzemeltetett szabad töltőpontokat tudod előzetesen foglalni, a foglalástól számítva 30 perc áll rendelkezésedre, hogy odaérj a kiválasztott töltőponthoz.

A töltőpont foglalása csak szabad töltőre lehetséges.

Ha egy felhasználó 3 alkalommal lefoglalt töltőn nem indít töltést, akkor az adott felhasználó foglalási joga 1 hónapra elveszik.

Ellenőrizd a szűrőidet. Ha ezután sem jelenik meg, akkor hívd az ügyfélszolgálatot.

 
 
 

Töltőoszlop használattal kapcsolatos kérdések

AC töltések során a töltőkábelt a berendezés automatikusan reteszeli, majd a töltés végeztével feloldja. A csatlakozó feletti ledek fényének kékről zöldre váltása gyakran nem esik egybe időben a retesz feloldásával. A feloldásakor jellegzetes motorhang hallható a csatlakozó felől. Kérjük, ezt mindenképpen várd meg, mert a kábel erőteljes kihúzása ezt megelőzően a töltőberendezés meghibásodásához és a töltőkábeled beszorulásához vezethet!

Kérjük, hívd a 06 80 / 200 879-es telefonszámon ügyfélszolgálatunkat! A töltő beazonosításához kérni fogjuk a töltőoszlop és töltőpont számát is, melyeket a töltőről kell majd leolvasnod. 

Kérjük, hívd a 06 80 / 200 879-es telefonszámon ügyfélszolgálatunkat!

A töltés a korábbi manuális használt helyett csak applikáción keresztül vezérelhető, töltsd le az a drivE.ON applikációt és regisztrálj.

Az E.ON E-mobilitás ügyfélszolgálatunkat keresd a 06 80/ 200 879-es telefonszámon.

zöld – szabad töltőpont vagy foglalt csatlakozópont

piros – hiba a töltőponton

kék – folyamatban van a töltés

Kérjük, hívd a 06 80 / 200 879-es telefonszámon ügyfélszolgálatunkat!

A töltésért jelenleg nem kell fizetni az E.ON által üzemeltetett töltőpontokon.

Indítsd újra a töltést, hibaüzenet esetén kérjük, hívd a 06 80 / 200 879 telefonszámon ügyfélszolgálatunkat!

DC csatlakozókon szerelt kábel van, AC töltő esetén saját kábelt kell használni.