2020.04.22 / Otthon Kényelme

Óvja meg szeretteit családi balesetbiztosítással!

Mindenki szeretné előre látni az útjába kerülő problémákat, bajokat, ezt azonban a váratlan helyzetek esetében nem tudjuk teljesíteni. A bajra viszont felkészülhetünk előre, így legalább nem ér minket teljes megsemmisítő erővel egy váratlan helyzet. A baleset- és egészségbiztosítások komoly anyagi segítséget nyújthatnak, ha egészségi állapotunk miatt kiesünk a munkából, és ahelyett, hogy a pénzügyi gondok miatt aggódnánk, teljes erőnkkel a gyógyulásra koncentrálhatunk. 
 

Családi balesetbiztosítással ráadásul nemcsak saját egészségünket, hanem szeretteinkét is biztosíthatjuk, ezzel gondoskodva róluk baj esetén. Egy biztosítás igazán hasznos, mert, ha baleset vagy betegség következtében egészségkárosodást szenvedünk, kiesünk a munkavégzés alól, kórházi ellátásra szorulunk, a biztosító kiszámolja, mennyi bevételtől esünk el sérülésünk következtében és a biztosítás feltételeinek megfelelő mértékű kártérítést fizet.

Mi a különbség az egyes családi biztosítások között?

Az egyes családi biztosítások között is számottevő különbségeket találunk, amikre érdemes odafigyelnie a szerződés megkötésekor. Baleset- és betegbiztosítás, életbiztosítás és lakásbiztosítási típusok szerint a következő elemeket tartalmazhatják a különböző biztosítások.
 

Családi baleset- és betegségbiztosítás

Ahogy a neve is jelzi, ez a típus baleset és betegség esetére nyújt segítséget. Ha ezt választja, átfogó biztosítási szolgáltatások közül válogathat a háztartási balesetektől, mint az égési sérülések, vagy a ház körüli munkák során szerzett sérülések, a munkahelyi és közúti balesetekig. Bizonyos betegségekre amik komoly egészségügyi problémákat okozhatnak, is kiterjednek a biztosítók ajánlatai. Ezek közé tartoznak például a szív- és érrendszer betegségei, a légzőszervi és emésztőrendszeri megbetegedések, vagy a daganatos betegségek is.
 

A balesetbiztosítások a biztosítási szerződés életbe lépésétől kezdve (kockázatviselés kezdete) fizetnek kártérítést balesetben bekövetkező maradandó egészségkárosodásra, csonttörésre, ficamra, kórházi ellátásra és műtétre is. Továbbá baleseti keresőképtelenség és közlekedési balesetben bekövetkező halál esetén is térítenek, míg betegségbiztosítási részük elbírálása többnyire várakozási időhöz kötött.
 

Ez az egészségügyi kockázatok kiszűrésére hivatott és a szerződés megkötését követő hat hónapot ölelheti fel és orvosi vizsgálattal nem kiváltható. Ideje alatt a biztosítás balesetekre vonatkozó része zavartalanul működik, ezzel nyújtva anyagi támogatást a váratlan helyzetekben.
 

Szolgáltatási igényét jobb minél hamarabb bejelenteni biztosítója felé. Erre sok biztosító a nap 24 órájában működő ügyfélszolgálatot is üzemeltet. Az eljárás sikerességéhez szükséges, hogy minden lényeges körülmény megismerhető legyen az elévülési időn belül, ami a károsult részünkről is gyorsaságot igényel.
 

Folyamatos keresőképtelenség esetén az erről szóló igazolás fénymásolatát tizenöt naponta érdemes elküldeni a biztosító részére, ahol iktatják és folyósítják az elbírált kártérítési összeget.
 

Családi életbiztosítás

Bár baleset bárkit érhet és az egészségünk is egyik hétről a másikra megromolhat, mégis vannak olyan foglalkozások, amik fokozott kockázatot jelentenek. Nem kell hozzá tűzoltónak, építőmunkásnak, vagy ipari alpinistának sem lenni, hogy eljussunk arra a pontra:  életbiztosítást kötünk. A nagy mértékű stresszel vagy sok utazással járó munkakörök éppúgy próbára tehetik az egészségünket, az életbiztosítások pedig arra az esetre is segítséget nyújthatnak, ha egy súlyos betegség költséges kezeléséhez lenne szükségünk anyagi támogatásra.
 

Igényeinknek megfelelően arra is van lehetőség, hogy személyre szabjuk a szolgáltatásokat, ezzel csökkentve a befizetett díjakat. Mivel életbiztosítás esetén a kedvezményezett általában egy közeli családtag, így érdemes elgondolkozni azon, hogy az egész családot bebiztosítsuk. Ebben az esetben a kedvezményezett személyét megfontoltan kell kiválasztani. Ha a szülők egymást jelölik meg és mindkettőjükkel történik valami, a biztosítási összeg automatikusan az örökösökre száll át. Amennyiben a gyerekek még kiskorúak ez további problémákhoz vezethet, a gyámhivatal ugyanis zárolhatja a kártérítést, amíg nagykorúvá nem válnak.
 

Ennek elkerülésére érdemes egy közeli hozzátartozót, keresztszülőt megjelölni kedvezményezettként, akiben teljes mértékig megbízunk és, aki gondját tudja viselni a gyermekeknek, ha velünk történik valami. Fontos, hogy csak olyan személyt jelöljünk itt meg kedvezményezettként, akiben biztosak lehetünk, hogy a rá hagyott összeget gyermekeink javára fordítja majd.
 

Arra is érdemes figyelni, hogy míg balesetbiztosítást köthetünk gyermekeink részére is, addig életbiztosításra csak nagykorúak szerződhetnek. A feltételek is szigorúbbak, mint a balesetbiztosítás esetében. Csak halál esetére nyújt biztosítási védelmet, bizonyos esetekben azonban súlyos betegség kezeléséhez is kérhető előrehozott kifizetés. Ilyenkor a biztosító a halál esetén járó összeget fizeti ki, ami a gyógykezelésre fordítható.
 

Otthon-/Lakásbiztosítás

Lakásbiztosításra a legtöbben akkor gondolnak, ha ingatlanuk és az abban található értékeik védelméről van szó. Különleges hangsúlyt kap ez a biztosítási típus az ünnepeket megelőző időszakban, hiszen ilyenkor fordulnak elő nagy számmal elektromos szikra, csillagszóró, vagy tűzijáték okozta tüzek és balesetek. A lakásbiztosítás többek között az ingatlanunkban és az ingóságainkban keletkezett károk megtérítésére alkalmas. Az alapcsomagok teljes körűen fedezik a füstkárt, beázást, tűz okozta károkat és a villámcsapás következtében bekövetkező másodlagos károkat is.
 

A legtöbben csőtörés, vagy vihar okozta károk miatt veszik igénybe, egyes változatai azonban kiterjednek a lopáskárokra és élelmiszerkárokra is. Tegyük fel, hogy egy meghibásodás, vagy egy vihar következtében szünetel az áramszolgáltatás, a javítások pedig néhány napot is igénybe vehetnek. Ezalatt a hűtőben és a fagyasztóban tárolt élelmiszerek megromolhatnak, ezzel több tízezres kárunk is keletkezhet. A biztosító csak akkor fizet ilyen esetben, ha a biztosítási feltétel külön kitér erre az eshetőségre.
 

A további extrák közé tartozik a lakásbiztosítások személybiztosítási része, ami baleset-, egészség-, és utazás biztosítást is magában foglalhat. Ezek többsége jóval kisebb összeggel térít, mint a teljes körű kockázati biztosítások, bizonyos esetekben azonban így is biztonsági hálóként funkcionálhatnak. A baleseti halál, a balesetből eredő maradandó egészségkárosodás, a műtéti térítés és a kórházi napidíj fedezésére a biztosító egy előre meghatározott összeget bocsát a biztosítottak, vagy a kedvezményezettek részére. Mielőtt megelégedne ezzel a megoldással azonban nem árt, ha tájékozódik lehetőségeiről biztosítójánál, sokszor ugyanis kedvezőbb tarifával magasabb szolgáltatási összeghez juthat egy kockázati életbiztosítással.

A családi balesetbiztosítás fontossága

A családi balesetbiztosítás egyaránt jó szolgálatot tehet, ha csak ketten vannak a családban és akkor is, ha már gyerekekről és idősekről is gondoskodnunk kell. A baleseti eredetű sérülések széles skálájára kiterjed, így nagy segítséget nyújthat ficam, csonttörés, égési sérülés, vagy épp táppénz ideje alatt is.
 

Ha betegség, vagy gyermek születése miatt csak egy kereső fél van a családban, és baleset miatt kiesik a fizetése egy része az hatalmas terhet rak minden családtag vállára. Ilyenkor jól jön, ha a táppénz összegét a biztosító is kiegészíti, ezzel nyújtva anyagi segítséget a felépüléshez és a nyugodt hétköznapokhoz.
 

A külföldön történt balesetekre is kiterjed, amivel fedezheti a kórházi és orvosi ellátás összegét, a hazaszállítást, mentést, ezzel tudva még nagyobb biztonságban szeretteit.
 

Egyes betegség-, és életbiztosítások a költséges egészségügyi vizsgálatok fedezéséhez is igénybevehetőek. Súlyos, vagy daganatos betegség esetén a kezelés időtartama alatt akár további támogatásra is jogosultak lehetünk, melynek összege a biztosításunk nagyságától függően meghaladhatja a havi százezer forintot is.
 

Otthon- és lakásbiztosítása keretében külön kitérhet ingóságai biztosítására is, ami lopás, vagy természeti csapások következtében meghibásodott eszközei teljes értékét is megtérítheti. Arra az esetre is megoldást nyújthat, ha otthona környezeti okok miatt lakhatatlanná válik, a biztosítás összegéből ugyanis nemcsak a javításokat végezheti el, de akár másik ingatlant is kibérelhet a munkálatok idejére.

Így segít az E.ON Otthonangyal Partner

Az Otthonangyal biztosítások közül az Otthonangyal a lakása, míg mellette az Otthonangyal Partner már egészségére is vigyáz balesetbiztosítás keretében, ami számos biztosítási eseményre kiterjed. Nemcsak háztartási, hanem munkahelyi, vagy közlekedési balesetek esetén is komoly segítséget nyújthat, amit éjjel-nappal hívható orvosi asszisztenciával egészít ki. Ennek keretén belül segítséget nyújt ügyfeleinek a betegségekkel, gyógykezeléssel, egészségmegőrzéssel és a gyógyszerek alkalmazásával kapcsolatban is, mindezt kedvező, fix havidíjért.
 

Igényeinknek megfelelően két csomag közül is választhatunk. Az egyéni biztosítás azok számára ideális, akiknek fontos az öngondoskodás, ugyanis már havi 499 forintért hozzájuthatnak.
 

A családi csomag esetében a biztosítás már havi 899 forintért kiterjeszthető a közeli hozzátartozókra, akik önnel azonos állandó lakcímen élnek. Ebben az esetben a kártérítési összegek személyenként értendőek.
 

Az Otthonangyal Partner balesetbiztosítás csonttörésre fejenként 25 000 Ft fedezetet nyújt, míg rokkantság, vagy baleseti halál esetén milliós nagyságrendben is fizethet. A szerződés ezen kívül kiterjed a kórházi napidíj térítésére is, akár ötven napon keresztül, amit ötezer forinttal fedez a biztosítás. Baleset esetén előfordulhat, hogy kisebb-nagyobb műtéti beavatkozásra is szükség van. Ezeket a műtét nagyságától függően huszonöt-, ötven-, vagy százezer forinttal is fedezheti a biztosító.

Kapcsolódó Cikkek

2019.11.25 / Otthon Kényelme

5+1 szempont gáztűzhely szerelő választáshoz

A gáztűzhely javítása, beszerelése nem ördöngösség, mégis megéri szakemberre bízni. Egyrészt a biztonság miatt (szivárgás, gázrobbanás megelőzése), másrészt időt és pénzt is spórol (eszközöket, anyagokat nem ön veszi meg). Egy esetleges kár pedig költségesebb, mint a gáztűzhely szerelő munkadíja, illetve a kényelem sem utolsó szempont.  

2019.10.11 / Otthon Kényelme

Komoly problémákra is utalhat a csöpögő csap

- Mennyibe kerül egy csepp benzin? – kérdezi egy ember a benzinkúton. Semmibe – válaszolja a kutas. – Rendben, akkor csepegtesse tele! Az ősrégi vicc a csöpögő csapra is érvényes. Bár egy csepp víz valóban kimutathatatlan összegbe kerül, hosszú hetek vagy hónapok alatt már komoly összegek folyhatnak le a lefolyón. 

2019.04.03 / Otthon Kényelme

Gázkazán rutinfeladatok: téli üzemmód

Elkezdődött a fűtési szezon, bár még csak október elejét írunk, már megtörtént az idei első tragédia. Ne bízd a véletlenre a családod biztonságát: ha gázzal fűtesz, mindenképpen végezd el a téli üzemmódra való átállással kapcsolatos rutinfeladatokat, de ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor hívj szakembert. Olvasd el az alábbiakban, hogy miért!