Életmód

 
 
 
2022.02.08 / Életmód

Mozogj otthonosan az intelligens otthonok világában!

Vegyél egy csipetnyi elektromos energiát, adj hozzá pár okos kütyüt, és persze internetet: az intelligens otthonok receptje valójában nagyon egyszerű.  Ami pár éve még a sci-fi filmek kelléktárába tartozott, az mára kezd a mindennapok részévé válni. 

2021.10.19 / Életmód

Az elektromos univerzum

Mennyi  elektromosság  van   az  univerzumban?   Ezt a kérdést lehetetlen   megválaszolni, de az teljesen biztos, hogy rengeteg – a világegyetem tele van elektromossággal!  Míg a legtöbben úgy gondolunk az elektromosságra, mint ami kényelmessé teszi az életünket, hogy tudjunk világítani éjszaka, tudjunk tévét nézni, internetezni, vagy éppen klímaberendezést üzemeltetni, az valójában egy mindenhol jelenlévő természeti jelenség. Szó szerint mindenhol – tehát egyáltalán nem csak itt a Földön.  

2021.09.28 / Életmód

Elektromosság az emberi testben

Ha nem létezne elektromosság, akkor most nem olvashatnád ezt a blogcikkünket sem, nem csak azért, mert áram nélkül nem működne se a laptopod, se a telefonod, hanem azért sem, mert akkor a tudatodig sem jutnának el ezek az információk – hiszen az emberi idegrendszer is elektromossággal működik. 

2021.04.28 / Életmód

9+1 tévhit, ami a magasba pörgeti a villany- és gázszámládat

Tényleg az ablakon szökik ki az otthonom melegének nagy része? Valóban drágábbak az elektromos fűnyírók, mint a benzinesek? Érdemes napelemeket telepíteni, amikor ősszel és télen alig süt a nap? Górcső alá vettünk néhány olyan tévhitet, amelyekkel – szándékaid ellenére – nem csökkenteni, hanem sokkal inkább növelni tudod a villany- és gázszámládat.

1 2 3 4