2022.11.29 / E-mobilitás

Otthoni autótöltés: jobban megéri, mint gondolnád

Az energiaárak változása miatt érdemes átgondolni, mit tehetünk azért, hogy hatékonyabban, kedvezőbben használjuk fel az energiát. Az e-autózásban az otthoni töltés optimális megoldás lehet.

Az elmúlt években rohamosan nőtt mind a plug-in hibrid, mind a teljesen elektromos autók állománya. Ezzel együtt 2022 második negyedévében 24,8 százalékkal emelkedett a töltőberendezések száma, és 45 százalékkal bővült a töltésre felhasznált energia mennyisége 2021 hasonló időszakához képest a MEKH második negyedévi beszámolója szerint. A töltők elérhetősége azonban - főleg csúcsidőszakban - továbbra is sokszor nehézkes.

Kényelmesebb, biztonságosabb, kedvezőbb az otthoni töltés

Az e-autósok közösségében egyre népszerűbb megoldás az otthoni töltők használata. Az E.ON berendezései kényelmes, biztonságos és a nyilvános töltésnél kedvezőbb árat biztosító technológiát jelentenek, amelyet nemcsak a családi-, hanem a társasházban élők is használhatnak.

 

Otthoni töltésre elsősorban a 11 kW teljesítményű eszközünket javasoljuk; ez a családi házban élők számára optimális választás, akiknek van közforgalom elől elzárt parkolójuk. Ezek az eszközök egy vagy három fázisú fedélzeti töltővel is kompatibilisek, és elsősorban éjszakai töltésre valók. 

Otthontöltési megoldás társasházak számára

A nagyobb, 22kW-os töltő felszerelését a társasházban élőknek érdemes megfontolniuk, akik akár a többi lakóval együtt, és inkább nappal használnák az eszközt. Az E.ON szakemberei előzetes igényfelmérés után segítenek kiválasztani a megfelelő egységet, és előzetes időpontegyeztetést követően a telepítést is elvégzik.

 

Ezek a berendezések sokkal biztonságosabbak a konnektorról történő töltésnél. A Mode 3-as csatlakozóval ellátott és a beépített kábeles készülékek váltóáramot használnak, és kimondottan autók töltésére fejlesztették ki.

 
 
 

Gondoskodás a jövőről, közösen

Az energiahatékonyság és a fenntarthatóság közös felelősség. A környezettudatosságot díjazzuk is: havi díjas kiegészítő szolgáltatás igénybevétele esetén az E.ON által üzemeltetett nyilvános töltőhálózat használata során 15 százalékos kedvezményt biztosítunk az eseti töltés árából.

Kapcsolódó Cikkek

2019.04.03 / E-mobilitás

Retro EV – az elektromos autózás, mint életérzés

Miközben az az elektromos autózásról nagyon sokan még főleg jövő időben szoktak beszélni, azért már a jelen sem kevésbé lenyűgöző. Németországban, Würzburg és Nürnberg között, az A3-mas autópálya 76-os kijáratánál, a geiselwindi pihenőnél nem csak három gyorsétterem és egy hagyományos benzinkút található, hanem valami egészen új és látványos létesítmény is.

2021.10.27 / E-mobilitás

Nissan e-NV200: Elektromos Furgon, akár 300 km hatótávval!

A Nissan e-NV200 zéró emissziós elektromos haszongépjármű, amely vállalkozók és magánszemélyek számára kínálja fel a környezetkímélő szállítás lehetőségét. Egyetlen teljes feltöltéssel, optimális körülmények között 300 km-es távolságot is meg tud tenni a 40 kWh-s akkumulátornak köszönhetően. A Nissan e-NV200 modell 2, 5 és 7 üléses konfigurációban is kapható.

Gondoljon bele, hogy soha többet nem kell környezetszennyező gázolajra, benzinre vagy költséges olajcserével bajlódni! Nem álom többé, a 100%-ban elektromos Nissan e-NV200 furgon segítségével nemcsak pénzt spórol, hanem a környezet megóvása érdekében is hatalmas lépést tesz. Az pedig csak hab a tortán, hogy önerő nélkül is elvihető. 

2021.11.09 / E-mobilitás

Mekkora az elektromos autók hatótávolsága, hogyan növeljük?

Az elektromos autókat sokan korábban a hatótávolságuk miatt nem tartották megfelelőnek a mindennapi közlekedésre, de ez ma már egyre kevésbé probléma. Amikor a villanyautó töltési opciókat és az egyes modellek hatótávolságát is figyelembe vesszük – mint a Nissan Leaf vagy az Audi e-tron, egyre tágabb azok köre, akik kényelemesen tudnának közlekedni elektromos autóval is.

Környezetünk megóvásáért sok mindent tehetünk átlagemberként: szelektíven gyűjtjük a szemetet, kevesebb műanyag csomagolót vásárolunk, háztartásunkban felhagyunk a veszélyes vegyszerek használatával. Ezeket az elveket bárki könnyedén, nagyobb pénzügyi befektetés nélkül követheti, azonban, ha többet szeretne tenni a Föld védelmében, akkor egy idő után fontolóra veszi az elektromos autó vásárlását.

Korábban akadtak olyanok, akik azért vonakodtak a villanyautó vásárlástól, mert attól tartottak, hogy nem tehetnek majd meg nagyobb távolságokat, esetlegesen lemerül menetközben a jármű.

A környezettudatos választáson felül  számos egyéb indok is szól az elektromos járművek használata mellett – alacsonyabb fenntartási költségek, valamint az igénybe vehető állami támogatás