Jövőfürkészés: elektromos autók mint a jövő energiahálózatának lehetséges alappillérei?
2022.11.29 / E-mobilitás

Otthoni autótöltés: jobban megéri, mint gondolnád

Az energiaárak változása miatt érdemes átgondolni, mit tehetünk azért, hogy hatékonyabban, kedvezőbben használjuk fel az energiát. Az e-autózásban az otthoni töltés optimális megoldás lehet.

Az elmúlt években rohamosan nőtt mind a plug-in hibrid, mind a teljesen elektromos autók állománya. Ezzel együtt 2022 második negyedévében 24,8 százalékkal emelkedett a töltőberendezések száma, és 45 százalékkal bővült a töltésre felhasznált energia mennyisége 2021 hasonló időszakához képest a MEKH második negyedévi beszámolója szerint. A töltők elérhetősége azonban - főleg csúcsidőszakban - továbbra is sokszor nehézkes.

Kényelmesebb, biztonságosabb, kedvezőbb az otthoni töltés

Az e-autósok közösségében egyre népszerűbb megoldás az otthoni töltők használata. Az E.ON berendezései kényelmes, biztonságos és a nyilvános töltésnél kedvezőbb árat biztosító technológiát jelentenek, amelyet nemcsak a családi-, hanem a társasházban élők is használhatnak.

 

Otthoni töltésre elsősorban a 11 kW teljesítményű eszközünket javasoljuk; ez a családi házban élők számára optimális választás, akiknek van közforgalom elől elzárt parkolójuk. Ezek az eszközök egy vagy három fázisú fedélzeti töltővel is kompatibilisek, és elsősorban éjszakai töltésre valók. 

Otthontöltési megoldás társasházak számára

A nagyobb, 22kW-os töltő felszerelését a társasházban élőknek érdemes megfontolniuk, akik akár a többi lakóval együtt, és inkább nappal használnák az eszközt. Az E.ON szakemberei előzetes igényfelmérés után segítenek kiválasztani a megfelelő egységet, és előzetes időpontegyeztetést követően a telepítést is elvégzik.

 

Ezek a berendezések sokkal biztonságosabbak a konnektorról történő töltésnél. A Mode 3-as csatlakozóval ellátott és a beépített kábeles készülékek váltóáramot használnak, és kimondottan autók töltésére fejlesztették ki.

 
 
 

Gondoskodás a jövőről, közösen

Az energiahatékonyság és a fenntarthatóság közös felelősség. A környezettudatosságot díjazzuk is: havi díjas kiegészítő szolgáltatás igénybevétele esetén az E.ON által üzemeltetett nyilvános töltőhálózat használata során 15 százalékos kedvezményt biztosítunk az eseti töltés árából.

Kapcsolódó Cikkek

Elektromos kocsi - Hibrid autó
2020.01.13 / E-mobilitás

Autótípusok: elektromos kocsit vagy hibrid autót válasszunk?

Amikor eljön a pillanat, hogy egy cég vagy egy önkormányzat új autót szerez be, érdemes megfontolni, hogy a hagyományos, belső égésű motorral meghajtott jármű helyett más alternatívát keressen. Több érv is szól a környezetkímélő járművek mellett.

2019.06.28 / E-mobilitás

Az intelligens városok fogják előmozdítani az elektromos közlekedés ugrásszerű elterjedését?

Legyen szó akár a globális éghajlati célkitűzések eléréséről, akár a saját városunk levegőminőségének javításáról, a közlekedés egyre fontosabb szerepet kap az emberek szemléletmódjának és a bolygónkra gyakorolt hatásának megváltoztatásában.