Mire kell figyelnem, ha a legjobb gumit szeretném az e-autómhoz?

 
 
 
 
 
 
2023.02.02 / E-mobilitás
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó Cikkek

2021.11.22 / E-mobilitás

Mekkora az elektromos autók hatótávolsága, hogyan növeljük?

Az elektromos autókat sokan a hatótávolságuk miatt nem tartják megfelelőnek a mindennapi közlekedésre, de ma már ez nem egy valós probléma.  Amikor a villanyautó töltési módok és az egyes modellek hatótávolsága is górcső alá kerül – mint a Nissan Leaf vagy az Audi e-tron, nehéz olyan embert találni, akinek ne lenne megfelelő elektromos autó hatótáv variáció.

Jövőfürkészés: elektromos autók mint a jövő energiahálózatának lehetséges alappillérei?
2023.04.03 / E-mobilitás

Jövőfürkészés: elektromos autók mint a jövő energiahálózatának lehetséges alappillérei?

Képzeld el, hogy 2035-öt írunk, és egy elektromos autó boldog tulajdonosa vagy. Nincs ebben ekkor már semmi rendkívüli, hiszen a hagyományos üzemanyaggal közlekedő járművek részaránya egyre alacsonyabb, több nyugati országban már nem is lehet dízelautókkal találkozni, és nálunk is jelentős az elektromos autók részaránya.

Nagyon sokan az elektromos autójukkal járnak munkába azokon a napokon, amikor épp nem otthonról dolgoznak, és amikor megérkeznek a munkahelyükre, az egyik szabad elektromos töltőpontra csatlakoztatják a kocsit. A munkahelyük az épület tetejére telepített napelemes rendszere táplálja ezt a töltőt, az így termelt áramot munkavállalóként céges béren kívüli cafeteria juttatásként kapják. Te is az elektromos autóddal jársz munkába, és a leparkoláskor a töltés elindításához használt okos mobilappban beállítod azt az időpontot, amikor haza szeretnél indulni, tehát amikor azt szeretnéd, hogy 100 százalékon legyen az autód akkumulátora. Majd lezárod a kocsit, felmész az irodába, és elkezded munkanapot.