E.ON Hungária Zrt.

E.ON Hungária csoport

Az E.ON Hungária vállalatcsoport a nemzetközi E.ON-csoport tagjaként a magyar energiagazdaság fontos résztvevője. Mi vagyunk az első nagy cégcsoport, aki kiemelt figyelmet szentel a jövő energiájának mindhárom üzleti területén: az energiahálózatok, a megújuló energia, és az ügyfeleinknek kínált komplex energetikai megoldások területein. 

Vállalatcsoportunk áramhálózati társaságai a Dunántúlon és a Tiszántúl három megyéjében juttatják el a villamos energiát a végfelhasználókhoz, gázhálózati társaságai a Dunántúlon hat megyéjében működnek. Energiakereskedelmi vállalatunk közel két és félmillió ügyfelet lát el villamos energiával az egyetemes szolgáltatás keretében, valamint több tízezer kis-, közepes és nagyvállalatot árammal és földgázzal a versenypiacon. Emellett az E.ON Hungária csoport számos egyéb, speciális energiatermelési projektekkel, új energetikai megoldások és termékek kialakításával és tanácsadással foglalkozó szervezeti egységgel is rendelkezik.

Az E.ON Hungária cégcsoportnál ügyfeleinkért 5000 kiválóan képzett, elkötelezett, odaadó szakember dolgozik. Számunkra nagyon fontos, hogy munkatársaink a legújabb nemzetközi és technológiai megoldások szakértői legyenek, ezért nagy figyelmet fordítunk a folyamatos képzésre és az új, fiatal tehetségek bevonására.  Hangsúlyt fektetünk a motiváló munkahelyi környezet kialakítására, az esélyegyenlőségre és dolgozóink elégedettségére. Felelősen viselkedünk a környezetünkkel, a munkatársainkkal és az ügyfeleinkkel.

Az alábbiakban megismerheti az E.ON Hungária vállalatcsoport rövid történetét, szervezeti felépítését, az egyes vállalataink főbb tevékenységeit, működési területeit, és legfontosabb adatait.

 

Cégtörténet

Az E.ON története Magyarországon két évtizedes múltra tekint vissza. Egyik elődje, a németországi Bayernwerk AG az energetikai piac privatizációja során 1995-ben részesedést szerzett a Dél-dunántúli -, a Tiszántúli - és az Észak-dunántúli Áramszolgáltatóban, továbbá a gázszolgáltatók közül a Közép-dunántúli Gázszolgáltató Rt.-ban, egy másik elődje, a Ruhrgas AG pedig a Dél-dunántúli Gázszolgáltató Rt-ben. 

1997-ben a Bayernwerk AG megalapította magyarországi leányvállalatát, az E.ON Hungária Rt. jogelődjét a Bayernwerk Hungária Rt-t. Az anyavállalatok egyesülésével 2000-ben Európa legnagyobb magántulajdonú energiaszolgáltató vállalata jött létre E.ON néven, a cégcsoport magyarországi vállalatai 2004 óta viselik az E.ON nevet. 

Az azóta eltelt két évtizedben üzleti tevékenységünkkel, szakértelmünkkel, társadalmi felelősségvállalásunkkal elértük, hogy az E.ON jól csengő név lett és szívesen választják partnernek a cégünket az ügyfeleink energetikai megoldásaikhoz.

2017-ben megújult az E.ON márka, amely március 1-jén mutatkozott be Magyarországon a nagyközönségnek. Ennek leglátványosabb része az arculati elemek megváltozása: a jól ismert, bevált és az ügyfelek által is kedvelt piros szín mellett új színek is megjelentek, amelyek a frissességet, nyitottságot és dinamizmust képviselik.

 

E.ON Hungária Zrt.

Az E.ON Hungária Zrt. hangolja össze az E.ON Hungária csoportba tartozó kereskedelmi, hálózati, és egyéb tevékenységeket végző leánytársaságok működését, megteremtve ezáltal a minőségi szolgáltatás feltételeit. 

Vállalatunk központja Budapesten, a Váci út 17. szám alatt található. Budapesti irodaépületünkben olyan innovatív energetikai megoldásokkal találkozhatnak a látogatók, amelyeket komplex energetikai megoldásaink részeként ügyfeleinknek is ajánlunk. Az épület tetején található napelemes rendszer jelentősen csökkenti az épület energiafelhasználását, a tárgyalóknál és a fogadó területeken pedig okos világítási rendszerek szabályozzák a fényerőt, garázsunkban pedig lehetőség van elektromos autók töltésére is.

Vállalatunk küldetésének tekinti az élhető jövő közös alakítását, ezért támogatjuk a kiemelkedő, jövőbe mutató humán teljesítményeket mind házon belül, mind környezetünkben. Kiemelt támogatója vagyunk népszerű sportágaknak, a hazai művészeteknek, elismert munkát végző non profit szervezeteknek, helyi közösségeknek.

 

 

Management

Az E.ON Hungária Zrt. Igazgatósága öt főből áll, élén Kiss Attila elnök-vezérigazgatóval. Az Igazgatóság tagjai a vállalati működés meghatározott területeinek irányításáért felelősek. 

Felügyelőbizottság

A felügyelőbizottság az E.ON Hungária Zrt. közgyűlése által megválasztott legfontosabb stratégiai irányító és ellenőrző testület, amelynek – többek között – feladata, hogy a vállalat Igazgatóságának tagjait kinevezze.