Navigáció: Főoldal

PIN kód kártya

Egyszerűbbé tesszük az ügyintézést a PIN kóddal!

Igényelje saját vagy vállalkozása PIN kódját Online Ügyfélszolgálatunkon most!

PIN kód igénylése

A PIN kód, valamint további egy azonosító, tehát két adat segítségével bárki azonnal megkezdheti az ügyintézést. A PIN kód az alábbi azonosítók egyikével együttesen jogosít ügyintézésre: felhasználó azonosító, hivatkozási szám, szerződés szám, bekötés szám, válaszlevelünk iktatási száma, vagy mérési pont azonosító. Az adatok rendelkezésre állnak szerződésében, számláján, vagy levelezéseiben. Több fogyasztási hely esetén az érintett fogyasztási hely címét is pontosan tudnia kell.

Minden egyes felhasználó azonosítójához (a számlán található 10 jegyű szám) külön PIN kód tartozik, így több szerződés (például áram és gáz), több fogyasztási hely esetén eltérő PIN kódjai lehetnek.

A PIN kódot tartalmazó dokumentumot és a PIN kódot mindig kezelje bizalmasan, ne hozza illetéktelenek tudomására!

Kérdések és válaszok:

Mi az a PIN kód?
Egy új 5 számjegyű azonosító, amely E.ON szerződéseihez igényelhető. A jövőben elég PIN kódjával és további egy azonosítójával igazolnia, hogy jogosult az ügyintézésre.
A további azonosító lehet:

• Felhasználó azonosító
• Hivatkozási szám
• Szerződés szám
• Bekötés szám
• Válaszlevelünk iktatási száma
• Mérési pont azonosító
Áram- és gázszerződésem, számlám is van, sőt a garázsról is külön jön
   a számla. Mindegyik szerződésemre/számlámra vonatkozóan ugyanaz
   a PIN kódom?
Nem. Az egyedi PIN kódot minden Önhöz tartozó felhasználó azonosítóra elkészítjük. Lehetősége van bármelyik módosítására, hogy ugyanazzal a PIN kódival bármelyik szerződését, számláját intézhesse. A módosítást legegyszerűbben Online ügyfélszolgálatunkon (www.eon.hu\ugyintezes) teheti meg, illetve írásban, telefonon vagy személyes ügyfélszolgálatunkon.
Cégek is igényelhetik és használhatják ügyintézésre a PIN kódot?
Igen. A szerződő fél, azaz a cégképviseletre jogosult ügyfél igényelheti a PIN kódot, amelynek átadásával felhatalmazhat más személyeket is az ügyintézésre. Természetesen ebben az esetben is szükséges a PIN kódon kívül egy tetszőleges további azonosító az alábbiak közül:

• Felhasználó azonosító
• Hivatkozási szám
• Szerződés szám
• Bekötés szám
• Válaszlevelünk iktatási száma
• Mérési pont azonosító
Több telephelyünk, fogyasztási helyünk van. Mindegyik fogyasztási
   helyünkre vonatkozóan ugyanaz a PIN kódunk?
Nem. Az egyedi PIN kódot minden Önökhöz tartozó felhasználó azonosítóra elkészítjük.
Lehetőségük van bármelyik módosítására, hogy egységesen ugyanazzal a PIN kóddal bármelyik szerződésüket, számlájukat intézhessék. A módosítást legegyszerűbben Online ügyfélszolgálatunkon (www.eon.hu\ugyintezes) tehetik meg, valamint írásban, telefonon, vagy személyes ügyfélszolgálatunkon.
Hol és ki használhatja a PIN kódomat?
Ön vagy az Ön megbízottja az ügyfél azonosítás során telefonon, írásban, vagy személyesen.
Hogyan kapom meg a PIN kódomat?
Online ügyfélszolgálatunkon (www.eon.hu\ugyintezes) a Saját adatok menüpontban található PIN kód menüben találja az Önnek készített egyedi azonosítót. PIN kódot igényelhet írásban (7602 Pécs, Pf.: 197), telefonon, valamint ügyfélszolgálati irodáinkban.
Olyan nehéz megjegyezni a sok számot, választhatok magamnak
   saját PIN kódot?
Igen. A PIN kód módosítását kezdeményezheti az Online ügyfélszolgálatunkon (www.eon.hu\ugyintezes), telefonon, írásban, vagy irodáinkban.
Elfelejtettem PIN kódomat, mit tegyek?
Online ügyfélszolgálatunkon (www.eon.hu\ugyintezes) bárhonnan, bármikor ellenőrizheti PIN kódját. Ezen kívül írásban telefonon, és irodáinkon kérhet tájékoztatást PIN kódjáról.
Hogyan kezeljem biztonságosan PIN kódomat?
A PIN kódot tartalmazó dokumentumot és a PIN kódot mindig kezelje bizalmasan, ne hozza illetéktelenek tudomására.