Miért érdemes pályázni?

A díj presztízsértéke
A nyerteseket Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója fogja díjazni úgy, hogy a verseny végeredményéről a nagyközönség is értesül. Az E.ON hosszú távra tervezi az Energiatakarékossági Díj programját, így a Díj elnyerése évről évre egyre rangosabb elismerést jelent.
Fogyasztóbarát megközelítés
A tavalyi évhez hasonlóan, idén is kialakításra kerültek különböző árkategóriák, hogy mindenki a saját anyagi lehetőségeihez mérten, a leginkább energiatakarékos vásárlási döntést tudja meghozni.
A program kommunikációs támogatása
Saját weboldallal, valamint az E.ON 2,5 millió lakossági ügyfeléhez eljutó kommunikációs anyagokon népszerűsítjük a programot és mutatjuk be a nyertes termékeket. Az E.ON online márkamagazinja, az aktiv.energia évente kétszer jelenik meg, ami szintén kiváló kommunikációs felületet biztosít az E.ON Díj számára.
Pozitív hatás az értékesítésre
A vásárlók egyre gyakrabban döntenek a hasonló áru és „tudású” termékek között az energiafogyasztás nagysága alapján, így egy Energiatakarékossági Díjat komoly versenyelőnyt jelent.
Objektív mérés
A tesztsorozatok összeállításánál a szakemberek az életszerű felhasználást modellezik. A készülékeket úgy állítják be, ahogy a vásárlók jellemzően, rendeltetésszerűen használják azokat. Az egy kategóriába eső eszközök mérése mindig teljesen azonos körülmények között történik.
A pályázattal csak nyerhet
A pályázat és a műszaki bevizsgálás a pályázók számára ingyenes (csak a laborba történő be- és visszaszállítás költségei terhelik őket). Kizárólag a nyertes modelleket mutatjuk be és csak ezek nevét és fogyasztását hozzuk nyilvánosságra, a pályázaton részt vett többi termék vizsgálati eredményeit csak a saját gyártója/forgalmazója kapja meg. Amennyiben az első és második/harmadik legkisebb fogyasztású termék energia fogyasztásának különbsége 5% alatt marad, akkor holtversenyt hirdetünk.