Az Energiatakarékossági Díj az E.ON Hungária Zrt. 2010-ben indult, egyedülálló kezdeményezése. Célja, hogy mind a gyártókat, mind a fogyasztókat ösztönözze a hosszú távú előnyöket szem előtt tartó, energiatakarékos, költséghatékony és környezetbarát megoldásokra.

Az ingyenes pályázat lényege, hogy különböző műszaki és háztartási cikkeket hasonlít össze valós energiafogyasztásuk alapján. Az objektív méréseket Európa egyik legelismertebb független tanúsítója, a TÜV Rheinland végzi életszerű, mindennapos szokásokat szimuláló körülmények között.

Az E.ON idén immár hatodik alkalommal kiírt energiatakarékossági versenyével szeretne hagyományt teremteni az elektronikai termékek fogyasztói piacán. Az előző évek tapasztalata és a nevezők visszajelzései alapján idén ismét lehetőség nyílik korábban is indított kategóriákba nevezni olyan termékekkel, amelyek jelentős mértékben meghatározzák a háztartások energiafogyasztását.

A tavalyi év pozitív visszacsatolásai alapján, az idei évben is külön indulnak az egyes termékkategóriákon belüli alkategóriákban az eltérő (alsó, közép- és felső) ársávokba tartozó termékek.

A díjnyertes készülékek használatával a tudatos fogyasztó nemcsak a környezetét kíméli, de éves szinten akár több tízezer forint energiaköltséget is megtakaríthat. Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően az E.ON Díj megbízható garanciát jelent a vásárlói döntéshozatal során, emellett a részt vevő márkákat versenyelőnyhöz is juttatja.