Navigáció: FőoldalNavigáció: Online ügyintézésNavigáció: Áram információkNavigáció: Földgáz információk Navigáció: Az E.ON -ról


Mégsem ezt
az oldalt
keresi?

Áram szolgáltatás
Gáz szolgáltatás

Új bekapcsolás

Hogyan kell áramszolgáltatást igényelni? Mire kell figyelni?

Vegyük sorra a villamosenergia-igényléssel kapcsolatos tudnivalókat, valamint mindazt, ami a szolgáltatás bevezetésével kapcsolatban teendőként felmerülhet!

A villamos igény kielégítésének folyamata két szakaszra osztható: Beruházási szakasz és Bekapcsolási szakasz. Mindkét folyamatrész kezdő lépése, az Ügyfél általi igénybejelentő nyomtatvány benyújtása.

A linkeknél található egy folyamatábra, ahol egyes folyamatokról, az Ön teendőiről, átfutási időkről talál tájékoztatót, valamint elhelyeztünk egy fogalommagyarázat is.
A letölthető nyomtatványoknál az összes szükséges formanyomtatvány megtalálható. A nyomtatványokat digitálisan is ki tudja tölteni. A könnyebb kitöltés véget minden egyes nyomtatványunk mellett található mintaként egy helyesen kitöltött nyomtatványt.

Ha olyan területen szeretné szolgáltatásunkat igénybe venni, ahol hálózatunk 50 méteres körzetben nem érhető el, illetve a meglévő hálózat nem tudja ellátni az Ön igényét, akkor hálózat fejlesztésére más néven beruházásra van szükség. A hálózat kiépítése az E.ON feladata.

Mi a teendő, ha beruházás szükséges?

Küldje el nekünk postán, vagy személyesen adja le az Önhöz legközelebb eső Ügyfélszolgálati Irodánkban a hiánytalanul kitöltött „Előzetes rendszerhasználati igénybejelentés” című dokumentumot, valamint az M1:1000-es térképmásolatot. (Amennyiben van megbízott regisztrált szerelője, kérjük, mellékelje a meghatalmazás másolatát.)
Igénye beérkezése után elküldjünk Önnek az Előzetes áramszolgáltatói tájékoztató 2 példányát, amely tartalmazza a kiépítés feltételeit és a várható költségeket. Az ajánlatunkkal együtt küldeni fogunk egy Villamosenergia igénybejelentés tájékoztató mappát is, amelyben összefoglaltuk a beruházással járó új bekapcsolások teljes folyamatát az első lépésektől egészen a fogyasztási hely bekapcsolásáig, valamint mellékeljük az összes szükséges nyomtatványt.

Ha ajánlatunkat elfogadja, kérjük egy példányt aláírva jutasson vissza hozzánk postai úton, vagy akár személyesen.
Az elfogadott ajánlat beérkezését követően elkészítjük a Hálózati csatlakozási szerződést és a hozzá tartozó számlát. A hálózat kiépítését az aláírt szerződés visszaküldésével valamint a csatlakozási díj megfizetésével rendeli meg.

A hálózat kiépítése után tájékoztató levelet küldünk Önnek, amelyben tájékoztatjuk a további teendőkről.

Ha nincs szükség beruházásra, illetve a beruházást követően milyen dokumentumokat kell benyújtanom?

  • Villamosenergia-rendszerhasználói igénybejelentés
  • Adatvédelmi tájékoztató
  • Villamosenergia-vásárlás egyetemes szolgáltatói igénybejelentés

Az igénybejelentőn a villanyszerelő a kivitelezői nyilatkozat kitöltésével és aláírásával igazolja, hogy a mérőhely kiépítése és a felhasználási hely belső szerelési munkái (mért és méretlen fogyasztói hálózat) az érvényben lévő létesítési és biztonsági szabványoknak megfelelően készültek el.
Lehetősége van arra, hogy meghatalmazással további feladatokat is (igénybejelentő leadás, Hálózat csatlakozási szerződés aláírása, stb.) az E.ON regisztrált szerelővel végeztessen el.
Az igénybejelentőhöz mellékelje a regisztrált szerelő által kitöltött csatlakozási adatlapot, amely a nyomtatvány elválaszthatatlan részét képezi.

Idegen ingatlan érintése esetén a következő a teendő:

  • Ha a hálózatra való csatlakozáshoz szükséges berendezést idegen ingatlanon kell elhelyezni vagy átvezetni, az ehhez szükséges engedélyt Önnek kell beszereznie, és a szolgáltatónak átadni.
  • Ha a csatlakozó vezeték más tulajdonában álló ingatlant keresztez, az idegen telek tulajdonosától, illetve közmű-üzemeltetőjétől az ún. Tulajdonosi hozzájárulást Önnek kell beszereznie.

Ezután megküldjük Önnek az Áramszolgáltatói tájékoztató ajánlatot, a Hálózati csatlakozási szerződést és a csatlakozó vezetékről szóló számlát.

Mik a fizetendő díjak?

Csatlakozási alapdíj: fedezi a csatlakozó vezeték tervezését és létesítését szabadvezetékes csatlakozó esetén 30 m, kábeles csatlakozóvezeték esetén 15 m hosszúságig. Az e feletti vezetékrész létesítési költsége Önt terheli. A csatlakozó vezeték tervezése és kivitelezése a mi feladatunk.
Ha az igényelt névleges áramerősség meghaladja a 32 Ampert, a csatlakozási díj mértéke 3600 Ft/A+ÁFA.
A bekapcsolás 2012. január 1-től érvényes díjaival kapcsolatban részletes tájékoztatást itt talál.

Aláírt szerződés beérkezése és a számla befizetése után építjük ki a csatlakozó vezetéket.

A csatlakozó vezeték kiépítése után megküldjük Önnek a Hálózathasználati szerződést és az Egyetemes szolgáltatási szerződést.

A szerződések beérkezése után telefonon alkalmas időpontot egyeztetünk Önnel a munkák elvégzésére. Ha nem érjük el telefonon, levélben értesítjük a szerelés időpontjáról. Amennyiben a levélben javasolt időpont nem megfelelő, kérjük, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat.
A megbeszélt időpontban munkatársaink felszerelik a fogyasztásmérőket (villanyórákat), és a fogyasztási helyet hálózatra kapcsolják, így a szolgáltatás azonnal elérhetővé válik.

Hova küldjem a nyomtatványokat, szerződéseket?

A kitöltött és aláírt nyomtatványokat és szerződéseket személyesen leadhatja az ügyfélszolgálati irodánkban, vagy postai úton megküldheti az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. 7602 Pécs, Pf. 197. címre.
Az E-mailben küldött szerződéseket sajnos nem tudunk hiteles dokumentumként elfogadni.

Ikon: Link Folyamatábra
Ikon: Link Fogalomtár
Ikon: Link E.ON által regisztrált szerelők

Letölthető nyomtatványok:

Ikon: Letoltes Áramhálózatra kapcsolás igénybejelentése: Ügyfél és teljesítményigény adatok
(PDF, 80 kByte)
Ikon: Letoltes Áramhálózatra kapcsolás igénybejelentése: Csatlakozási műszaki adatlap
(PDF, 91 kByte)
Ikon: Letoltes Villamosenergia-vásárlás egyetemes szolgáltatói igénybejelentés
(PDF, 153 kByte)
Ikon: Letoltes Villamosenergia-vásárlás egyetemes szolgáltatói igénybejelentés - minta
(PDF, 217 kByte)
Ikon: Letoltes Adatvédelmi tájékoztató
(PDF, 522 kByte)
Ikon: Letoltes Tulajdonosi hozzájárulás
(PDF, 48 kByte)


Tudta, hogy új épület építésekor, valamint meglévő ingatlan eladásához és tartós bérbeadásához kötelező energiatanúsítványt készíttetni?

Válassza az E.ON Energiatanúsítványt!

Rövid határidővel, versenyképes áron készítjük el az ingatlanok energiatanúsítványát Budapest, Debrecen, Győr, Pécs és Székesfehérvár térségében!

Kérje ajánlatunkat