Navigáció: Főoldal


Tájékoztatás az Energetikai Központ Zrt. korábbi ügyfeleinek

 

Tisztelt Ügyfelünk!

Ahogy arról már korábban is értesülhetett, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (továbbiakban: MEKH) 2016. január 11-én önkéntes kötelezettségvállalásra hívta fel a villamosenergia-piaci kereskedőket és egyetemes szolgáltatókat a pénzügyileg ellehetetlenült Energetikai Központ Zrt. felhasználóinak ellátása érdekében.

Fontosnak tartjuk, hogy szolgáltatási területünk érintett fogyasztóinak áramellátása zavartalanul biztosított legyen, ezért önkéntesen benyújtott ajánlatunk alapján, a MEKH Társaságunkat - az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-t (székhely: 1134 Budapest, Váci út 17., cégjegyzékszám: 01-09-881228, adószám: 13958147-2-44) - jelölte ki 2016. január 26. napjával 2016. május 1-ig az Ön számára végső menedékes áramszolgáltatónak az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó jogszabályokban és az üzletszabályzatban rögzített feltételekkel.

A változások a villamosenergia-ellátás minőségét, folyamatosságát, zavartalanságát nem befolyásolják. A szolgáltatóváltással az áram elosztói tevékenységet végző engedélyes személye nem változik.

A magyar árampiac stabil szereplőjeként továbbra is törekszünk ügyfeleink magas színvonalú ellátására egy hosszú távon is fenntartható áron. A MEKH 288/2016-os számú határozata értelmében 2016. január. 26-tól a saját szolgáltatási területünkön érvényes, a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló 4/2011. (I.31.) NFM rendeletben meghatározott – a többi ügyfelünkkel azonos - egyetemes szolgáltatói áron szolgáltatjuk az áramot az Ön számára. Felhívjuk figyelmét, hogy ez az ár a 2016. január 26.-át megelőző időszakhoz képest magasabb árat is jelenthet.

A szolgáltatóváltáshoz kapcsolódóan több olyan változás is folyamatban van, amelyekben közreműködésére számítunk, valamint fontosnak tartjuk, hogy a folyamat lépéseivel tisztában legyen.

Az alábbiakkal kapcsolatban Önnek nincs teendője:

  • Mérőóráinak leolvasása 2016. január 31-ig megtörtént, ez alapján becsléssel határozzuk meg az Ön január 26-án 0:00 órakor érvényes óraállását, amely az elszámolás alapját képezi. Ha a leolvasás az Ön fogyasztási helyén nem valósult meg, akkor a MEKH által meghatározott eljárás szerint, a rendelkezésre álló történeti adatok alapján határozzuk meg a vélelmezett óraállást.
  • A 2016. január 26-ig történt áramfogyasztásáról az Energetikai Központ Zrt. küld Önnek egy végelszámoló számlát, amit feléjük kell kiegyenlítenie.
  • Az új számlázást az elszámolás alapját képező óraállástól kezdődően indítjuk. Az új számlázás februárban megkezdődik.
  • Az Ön elszámolási módját havi részszámlázásra állítjuk be. Amennyiben elszámolási módot szeretne váltani, kérjük, keressen minket ügyfélszolgálati elérhetőségeinken.
  • Annak érdekében, hogy az Ön 2016. május 1. után, a végső menedékes kijelölési időszakot követően is ügyfelünk maradjon, mellékelten küldjük Önnek Egyetemes Szolgáltatási Szerződésünket.

Szerződéskötéssel kapcsolatos teendői a következők:

  • Kérjük, olvassa át a mellékelten küldött szerződést.
  • Amennyiben a szerződésen bármilyen eltérést, téves adatot, vagy hiányzó személyes adatot észlel, kérjük azt egyértelmű jelöléssel és olvashatóan írva javítsa, illetve töltse ki.
  • Írja alá a szerződés mindkét példányát és a marketing nyilatkozatot.
  • Az aláírt szerződés és marketing nyilatkozat 1 példányát kérjük, juttassa el hozzánk postai úton 2016. március 20-ig ügyfélszolgáltunk címére: 7602 Pécs, Pf. 197.

Tájékoztatjuk, hogy Ön a végső menedékes ellátása alatt a kereskedőváltás szabályainak megfelelően más villamosenergia-kereskedővel is szerződést köthet.

Üzletszabályzatunkat megtalálja ide kattintva, valamint személyes ügyfélszolgálati irodáinkban is. Amennyiben kérdése merül fel, kérjük, keressen minket ügyfélszolgálati elérhetőségeinken.