Navigáció: FőoldalNavigáció: Online ügyfélszolgálatNavigáció: Áram információkNavigáció: Földgáz információkNavigáció: Az E.ON-rólNavigáció: Ajánlatot kérekNavigáció: Referenciáink


E.ON Energiahatékonysági Program

Az Európai Unió Tanácsa az energiafogyasztás húsz százalékos csökkentését tűzte ki célul 2020-ig. Ennek eléréséhez elengedhetetlen az energiahatékonyság növelése az értéklánc minden egyes pontján - a villamos energia-, üzemanyag- és hőtermeléstől egészen a végfelhasználókig.
Szerencsére egyre többen vállalnának szerepet a feladatban és fogalmazódik bennük a vágy az energiahatékonyság javítására.
A megvalósítás azonban legtöbbször jelentős mennyiségű kezdőtőke befektetését igényli, mely csak évek múlva térül meg, ezért a vágyak sajnos nem tudnak tettekké formálódni.
Ezt a problémát ismerte fel az E.ON Csoport, s a magyarországi energiaszolgáltatók között úttörőként, szakmai és befektető partnereinkkel közösen létrehoztuk az E.ON Energiahatékonysági Programot (EEP) . Először közvilágítási területen indítjuk útjára, majd szeretnénk országosan ismertté tenni és kiterjeszteni az önkormányzati intézményrendszerekre is.
Az Európai Unió és a hazai kormányzat részéről is erős elkötelezettséget tapasztaltunk az energiahatékonyság növelése érdekében, s ezt a célt, mint felelős áramszolgáltató, szeretnénk kipróbált eszközrendszerünkkel támogatni, valamint hozzásegíteni önkormányzati partnereinket a rövid- és hosszú távú költségcsökkentési tervek megvalósításában.

Miről szól a program?

A 30-40 évvel korábban, vagy még régebben létesült közvilágítások az akkori lehetőségekhez képest gazdaságosnak számítottak, azonban a világítástechnika fejlődése időközben olyan mértékben felgyorsult, hogy ma már a közvilágítások nagy része pazarlóan bánik az energiával. Közös társadalmi felelősségünk, hogy felvegyük a fejlődés ritmusát; társaságunk az új eszközökkel tűzte ki célul, hogy az energiahatékonyság élére áll.
Tudjuk, hogy az Önkormányzatok számára kifejezetten nehéz fejlesztési forrásokat elkülöníteni, ezért olyan konstrukciót dolgoztunk ki az energia-hatékony közvilágítás megvalósítására, amelyhez nem szükséges önerőt előre befizetni.
A beruházás fedezhető a gazdaságosabb energiafelhasználásból származó megtakarításból, ráadásul kezelhető futamidőn belül. A program tehát befektetést az Önkormányzatok részéről nem igényel, azt 100%-ban az EEP finanszírozza meg előre!
Olyan csomagot állítottunk össze, melynek részeként a villamos energia költségét és a közvilágítás üzemeltetését kiszámíthatóbbá és olcsóbbá tesszük. A konstrukció biztosítja, hogy az Önkormányzatok költségei már a korszerűsítés utáni hónaptól csökkennek.
A beruházás a megtakarításon túl még rendkívüli környezettudatosságot is ígér, az új eszközök segítségével csökken a CO2 kibocsátás és a fényszennyezés.

Hogyan valósítjuk meg?

Szakértő partnereink segítségével és Önkormányzati ügyfeleinkkel együttműködve olyan innovatív eszközöket szerelünk a hálózatra, melyek legalább 25-30%-os energia-megtakarítást képesek elérni, továbbá gazdaságossá teszik az üzemeltetést és megnövelik az eszközpark élettartamát. Mindezt úgy, hogy közben nem terhelik a környezetet, nincs károsanyag-kibocsátás és csökken az eszközök karbantartási igénye.
Minden településen a helyi adottságoknak megfelelő termékkombinációt állítunk össze, testre szabottan, az önkormányzattal közösen megállapodva.

A testreszabott ajánlatot
többféle futamidőre készítjük, igazodva az Önkormányzatok lehetőségeihez, igényeihez, azért, hogy olyan megállapodás szülessen, amely mindenki számára kedvező.

Programunk keretében egyszerre kínáljuk a villamos energiát, az energiahatékony eszközöket, a beépítésük és karbantartásuk finanszírozását, és szakértelmet az üzemeltetéshez.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, a letölthető szándéknyilatkozatot kitöltve és aláírva küldjék vissza címünkre:E.ON Energiakereskedelmi Kft. 9002 Győr, Pf. 205. Munkatársaink ezt követően felveszik Önökkel a kapcsolatot és bemutatják részletesen a programot és az ajánlatunkat.

Kérdés esetén vagy bővebb információért forduljanak bizalommal munkatársainkhoz az E.ON Közigazgatási Vonal elérhetőségein: e-mail-ben az kozigazgatas@eon.hu címen, vagy telefonon, a 06-40-200-950-es számon.

Ikon: Link Gyakori kérdések